Friday, January 21, 2011

Baked Macaroni and Cheese

Ingredients:

- 8 ounces macaroni
- 2 cups cheddar cheese - shredded
- ½ cup Parmesan cheese - grated
- 3 cups fresh milk
- ¼ cup butter
- 2 ½ tablespoons of multi-purpose flour
- 2 tablespoons butter
- ½ cup bread crumbs
- a pinch of paprika
- pinch of ground black pepper
- 2 tablespoons cooking oil


How to:

1. Cook macaroni as directed on package. Combine the boiling macaroni cooking oilto prevent sticking. Once soft, strained macaroni and put it in a casserole / heat resistant container.

2. In another pot, melt 1 / 4 cup butter over medium heat. Put multi-purpose flour andstir.

3. Put the milk slowly while stirring mixture. Add the cheddar cheese.

4. Cook over low heat until cheese melts and the mixture becomes syrupy.

5. Pour mixture over macaroni and stir until well blended.

6. After that, melt 2 tablespoons butter over medium heat and then add bread crumbs.Stir until bread crumbs brown.

7. Pour the bread crumbs that is fried on macaroni. Sprinkle with parmesan cheese,paprika and black pepper.

8. Finally, bake for 15-30 minutes or until golden brown cheese with hot 175 degrees Celsius. Ready to serve.


No comments:

Post a Comment